Ook een passie?
1 /

Wij hebben oog
voor jouw passie

Werken in de zorg is betekenisvol, bijzonder en uitdagend, maar kan ook intensief en complex zijn. Juist voor jou is een goede werk-privé balans daarom extra belangrijk. Het LUMC vindt dit ook: wij hebben dan ook oog voor jouw passie! Een passie die naast je werk ontspanning biedt. Thijs, Wanwan, Sisi, Marente, Iris en Maaike delen graag hun passie met jou.

Nieuwsgierig naar de verhalen?

Anesthesie-
medewerker

& Topsporter

Wij hebben oog voor jouw passie
Zeven keer per week trainen en op zondag klaarstaan voor een belangrijke hockeywedstrijd. Daarnaast werkt Marente drie dagen per week als anesthesiemedewerker op de OK. Hoe doet ze dat? “Mijn collega’s zijn heel betrokken en proberen diensten van me over te nemen als ik extra moet trainen”, vertelt ze. “Zo kan ik me naast mijn werk op de OK volledig richten op mijn leven als topsporter.”

Marente Barentsen

Verpleeg-
kundigen

& Harpisten

Wij hebben oog voor jouw passie
Wanwan en Sisi zijn tweelingzussen en werken beiden als verpleegkundigen op verschillende afdelingen bij het LUMC. Naast de overeenkomsten tussen hun uiterlijke kenmerken en het vakgebied, delen zij ook een passie: harp spelen. “Na een intensieve dag op werk, kunnen wij op onze harp spelen en onze gedachten verzetten.”

Wanwan & Sisi Mooring

Arts-
onderzoeker

& Thuisbakker

Wij hebben oog voor jouw passie
Op het moment dat Thijs de Heel Holland Bakt-tent inliep, leerde Nederland hem kennen als Bakker Thijs. In het dagelijks leven werkt hij als arts-onderzoeker bij het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) en Sanquin. Ook op de werkvloer komt zijn passie terug, zoals tijdens de opening van het nieuwe WAKZ: “Ik heb samen met de kinderen cupcakes gebakken en ondertussen konden zij vertellen over wat ze hebben meegemaakt.”

Thijs de Vos

Verpleeg-
kundige

& Fotograaf

Wij hebben oog voor jouw passie
Stilzitten? Dat is niet aan Maaike besteed. De ambitieuze verpleegkundige werkt bij het Geboortehuis Leiden, volgt twee opleidingen en in haar vrije uren kijkt ze het liefst door de lens van haar full frame systeemcamera: “Het vastleggen van mooie en emotionele momenten blijft bijzonder.”

Maaike Verhoef

Apothekers-
assistent

& Schapenhoudster

Wij hebben oog voor jouw passie
Iris werkt als apothekersassistent in de Klinische Apotheek, maar is ook regelmatig voor haar werk op de Spoedeisende Hulp (SEH) te vinden. Naast haar uitdagende baan, heeft zij genoeg tijd om haar passie de volle aandacht te geven: “Ik vind het heerlijk dat ik bij het LUMC de ruimte krijg om naast mijn werk mijn twintig schapen te verzorgen.”

Iris van ’t Wout

Nieuwsgierig? Ook een passie?